Year of Postcrossing

Aloitin Postcrossingin vuosi sitten. Tilastoistani näkee, etten ole ollut maailman aktiivisin postcrossaaja, mutta kortteja on toisaalta tullut vaihdeltua muutenkin. Postcrossingin konsepti kuitenkin kiehtoo edelleen. Etukäteen ei tiedä kenen profiili lävähtää auki, kun pyytää uuden osoitteen. Tai mistä maailmankolkasta ja milloin seuraava postikortti matkustaa postilaatikkoosi.

I started Postcrossing a year ago. My profile statistics reveal that I'm not the most active Postcrosser but on the other hand, I've sent and received more cards than just these official Postcrossing ones. But I'm still intrigued by the concept of Postcrossing. You never know who you're going to send a card to next. Or which part of the world your next postcard will come from.


Kaikki viralliset Postcrossing-korttini ovat tähänasti tulleet aika tavanomaisista maista. Eniten Venäjältä ja Yhdysvalloista, joissa on molemmissa paljon Postcrossing-harrastajia. Toivottavasti saan tänä vuonna kortin myös jostain harvinaisemmasta maasta. Eniten toivon korttia Etelä-Amerikasta tai Saharan eteläpuolisesta Afrikasta. Toisaalta kortti mistä tahansa on aina tervetullut ja täytyy myöntää, että kauneimmat korttini olen saanut Venäjältä. Myös Postcrossing-profiilini suosikeissa taitaa olla eniten juuri Venäjältä lähetettyjä kortteja.

Olen ajatellut myös jossain vaiheessa ruksaavani profiilin asetuksista korttien lähettämisen ja vastaanottamisen Suomesta. Postcrossingin aloittaessani halusin saada kortteja nimenomaan vain ulkomailta, mutta kortteja lähetellessäni olen huomannut, miten kauniita postikortteja Suomessa on. Enkä pistäisi pahakseni, jos postilaatikosta löytyisi joskus muumeja, Inge Löökin mummoja tai Minna Immosen kuvituksia.

All the Postcrossing cards I've received so far, have come from quite common countries. Mostly from Russia and USA. This year I'm hoping to receive an official Postcrossing card from a more rare country (with few Postcrossers). I'd especially love to get one from any country in South America or Sub-Saharan Africa. But there's nothing wrong with the more common countries either, and I have to admit I've received my most beautiful cards from Russia.

Vielä loppuun viimeisimmät lähettämäni Postcrossing-kortit.

And now the latest Postcrossing cards I've sent.
 Helena Schjerfbeckin taidetta postimerkissä

Art of Helena Schjerfbeck in a stamp. 

Turistikortti Helsingin tuomiokirkosta ja Presidentinlinnasta Alankomaihin. Yleensä nämä turistikortit ovat kalliimpia, mutta tämän satuin saamaan Kirjatorilta 30 sentillä.

Helsinki Cathedral and Presidential Palace to Netherlands.

Luminen Pallastunturi kiinalaiselle opiskelijatytölle. Kyseessä on uusi postcrossaaja, jolla ei vielä ollut korttitoiveita profiilissa.

Snowy landscape from Lapland to a Chinese college student. 

Taru Sormusten Herrasta -kortti fantasia- ja Tolkien-fanille Puolaan. Kortti on todellisuudessa vähän tavallista postikorttia pienempi, mutta toivottavasti se pääsee silti perille.

Lord of the Rings card to a fantasy (and Tolkien) fan in Poland.


Posti- ja hääaiheinen uutinen marraskuulta: Belgialaisista häistä päätyi ilmapallopostia Puolangalle.

Mail related news from November: Finnish hunter finds Belgian wedding balloon.

Comments

Popular posts from this blog

How to Prepare Cardboard for Acrylic Painting

100 Art Video Ideas for YouTube

Acrylic Over Charcoal Mixed Media Painting Tips

How to Transfer Sketch onto Painting Surface

How to Make Art/DIY YouTube Videos | Beginner's Guide + Free Checklist

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...